Ensimmäisten lämpimien kesäpäivien kunniaksi on aika vaihtaa kesäisemmät vaatteet
sekä huomata sitten, että ehkä talviturkille olisi tehtävä jotain...
sekä huomata sitten, että ehkä talviturkille olisi tehtävä jotain...
Katselin ulkomaisia sivustoja tutkiskellen sokerivahauksen salaisuuksia.
Osassa sokerivahan tekemisestä neuvottiin topakasti, 'tee näin'
ja osassa komennettiin, että tee juuri toisinpäin!
Uh, vähän aikaa piti pähkäillä, mutta sitten päädyin kokeilemaan itse.
Ja se onnistui, hyvin!
Kehittelin tällaisen reseptin:
(Määrää voi helposti muuttaa, vaikka tuplata)
(Määrää voi helposti muuttaa, vaikka tuplata)
♥ 2,3 dl valkoista tavallista sokeria
♥ 0,3 dl sitruunasta puristettua mehua
♥ 0,3 dl vettä
(Tämä voi kuulostaa vaikealta tarkan selostukseni takia, mutta on helppoa, kun ei hätäile!)
Tee näin:
Tee näin:
Kaada pieneen kattilaan sokeri, jonka päälle (siivilöity) sitruunamehu ja vesi.
Sekoita tasaiseksi.
Laita hella päälle puolelle teholle (asteikolla 1-6=3 tai asteikolla 1-9=5 kuten meillä).
Sekoita pienesti koko ajan. Älä poistu hellan läheltä missään vaiheessa.
MUISTA VAROA, KUUMA SOKERI POLTTAA PAHASTI.
Kun seos alkaa kiehua (n. 5min päästä) vähennä lämpö 1:lle!
Sekoita koko ajan.
Jos seos meinaa kuohua, nosta kattila ajoissa liedeltä ja sekoita, kunnes se vajoaa takaisin.
Nyt seosta pitää hämmennellä ainakin minuutin välein, ettei se pala pohjaan.
Seoksen HILJALLEEN keittämisessä menee n. 25-30 minuuttia.
Sen aikana sen pitää pikkuisen kuplia, ei kiehua ja kuohua.
Sen aikana sen pitää pikkuisen kuplia, ei kiehua ja kuohua.
Hiljakseen väri alkaa muuttua ensin kultaiseksi ja vaahto vähenee.
Sitten väri muuttuu ruskeammaksi, jonka jälkeen saadaan haluttu väri TUMMAN punaruskea.
Jos koostumus on vielä aivan lirua, anna olla vielä jonkin aikaa, jotta se alkaa muistuttamaan enemmän juoksevaa siirappia.
Ihan kovaksi ei siis saa keittää, muuten tästä tuleekin sitten vain herkullista karkkia, ei sokerivahaa ;).
Voit kokeilla tiputtaa lasilliseen kylmää vettä pienen määrän, jotta näet, onko valmista.
Se ei kuitenkaan kerro ihan koko totuutta, koska vaha hieman pehmenee vedessä ollessaan, mutta antaa suuntaa.
Varo edelleen, sokeri on kuumaa!
Anna vahan jäähtyä kokonaan, ennen kuin ryhdyt käyttämään sitä, jotta vältyt palovammoilta.
♥
♥
Vahaamisen voi tehdä ainakin kahdella tavalla:
Se tavallinen; levitä vahaa iholle ohut kerros, aseta päälle sopivan kokoinen puhdas puuvillakangas (pienemmän kanssa on helppo jatkaa seuraavaan kohtaan) silitä kädellä tasaiseksi ja vetäise NOPEASTI vastakarvaan.
Voit hieroa kankaasta vahaa hitain vedoin seuraavaan kohtaan ja taas VETÄISTÄ NOPEASTI.
Vaha lähtee helposti kankaista ja iholta lämpimällä vedellä pesemällä.
Vaha lähtee helposti kankaista ja iholta lämpimällä vedellä pesemällä.
Toinen tapa sopii ainakin pienille alueille; levitä sormella iholle, paina sormi sitten kiinni ihoon ja vetäise nopeasti. Näin minä siistin ainakin kulmakarvojen ympärystä.
Tämä on tosi hyvä ohje ��! Tein ihan ekaa kertaa itse sokeroinnin kasvojen vaaleille haituloille, mitä on aikas paljon. Haitulat lähti hyvin, iho ei kärsinyt lainkaan ��.
VastaaPoistakiitos paljon, todella hyvät ja ihanat ohjeet 🤍
VastaaPoista